het team

achter kintsugi vzw

Ik heb al zeer lang een groot probleem met onrechtvaardigheid en probeer waar ik kan dan het nodige te doen.

Heel lang is dat vooral in mijn job geweest maar nu heb ik ook de mogelijkheden om er los van mijn job iets aan te doen.

In de scouts hebben we vroeger onze wet en belofte zoveel moeten opzeggen en daar is “anderen te helpen waar ik kan” duidelijk blijven hangen.

Het zijn vele kleine zaken in mijn omgeving de laatste jaren die ik gezien en meegemaakt heb die het stilaan deden groeien en de tijd was rijp om tot actie over te gaan.

De dankbaarheid van de mensen is een gevoel waar je het helemaal warm van krijgt en dat is een heerlijk gevoel.

Kintsugi vzw mee oprichten was voor mij een no-brainer. Toen ik opgroeide had ik het financieel niet gemakkelijk, ik combineerde studeren met werken en dat was geen evidentie.

Ik heb mijn toekomst zelf gekozen en waargemaakt maar dit was niet altijd vanzelfsprekend en had ook anders kunnen uitdraaien. Ik had echter wel een warme thuis, vrienden en veel mogelijkheden waardoor ik er steeds voor bleef gaan. 

Sporadisch een extra duwtje in de rug had mijn toekomstperspectief echter iets minder wankel kunnen maken. Daarom wil ik mij ook inzetten om voor anderen dit extra duwtje te kunnen creëren zodat ook zij hun toekomstbeeld kunnen nastreven en waarmaken.

Als opvoedster wordt ik veel geconfronteerd met het feit hoe het niet hebben van bepaalde kansen in je leven kan leiden tot schrijnende verhalen. 

Dit in combinatie met het feit dat ik niet tegen onrecht kan heeft mij over de schreef getrokken om mee te stappen in het verhaal van VZW Kintsugi.

Ik hoop hiermee mijn steentje te kunnen bijdragen om sommige mensen hun leven mee op rails te
krijgen zodanig dat zij uit de vicieuze cirkel van armoede kunnen geraken.

Al zolang ik me kan herinneren, voel ik een drang om het onrecht in deze wereld te bestrijden. 

Als kind uitte zich dat in passionele presentaties over de grote weldoeners in deze wereld of deeltjes van mijn spaargeld doneren aan goede doelen.

Later leerde ik dat een duwtje in de rug soms genoeg kan zijn om moed te hernemen. Ik hoop dat we met VZW Kintsugi dat kleine vonkje mogen zijn dat het vuur bij anderen weer aanwakkert.